Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2018 17:56 - Нашите проекти Сдружение "Академика-Ние, гражданите"
Автор: niegrajdanite Категория: Други   
Прочетен: 587 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 120%; }

Сдружение "Академика-Ние, гражданите"

 

Обществено мнение и фалшиви новини

 

Проекта цели да се осигури независим мониторинг на медиите в България. Водеща предпоставка е острата криза в медиите и дефицит на критичен анализ свързан с разпространението на фалшивите новини. Целта е да се направи връзка между медите, политиката и обществото, като се предизвика публична дискусия за общественото мнение и фалшивите новини. В 21 век почти няма човек, който да не е бил жертва на фалшива новина.

Целта на проекта е изграждане на медийна грамотност и създаване на лаборатория за медиен мониторинг, издаване на книга и брушура: Как да се предпазим от фалшивите новини?, създаване на дискусионни срещи и образователни семинари на тема: Обществено мнение и фалшиви новини в които да участват ученици, студенти и журналисти, изграждане на информационен сайт и активно присъствие в социалните медии. Продължителност на проекта 2 години.

 

Академия-Ние, гражданите!

 

Проекта цели да осигури инициативност, безкористност, отговорност, активност, желание за развитие на гражданско общество в България. Според проучване 35% от българите не вярват, че има истинско гражданско общество в България подобен е процента и на хората вярващи, че гражданското ни общество присъства само он-лайн. Целта ни е да учим и насърчаваме хората да познават правата си, за да живеем в едно по-добро и справедливо общество, чрез създаване на Академията-Ние, гражданите! Целите ни са върховенство на правото, свобода на словото, насърчаване на доброволчеството, гражданските права и активно участие в обществения живот. Чрез поредица от дискусии, лекции и семинари по гражданско образование целим да насърчим създаването на стабилно гражданско общество в България. Проекта е насочен към ученици от горен курс и студенти. Целта на проекта е създаване на брошура и книга за гражданското общество, която да се разпространява безплатно, създаване на сайт и активно присъствие в социалните медии. Продължителност на проекта 2 години.





Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: niegrajdanite
Категория: Други
Прочетен: 14562
Постинги: 5
Коментари: 4
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031