Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2017 20:30 - Завърши съвместната мисия на военновъздушните сили на България и Италия
Автор: spirdon Категория: Новини   
Прочетен: 850 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 
Командирът на италианските сили: Благодаря специално на бригаден генерал Иван Лалов и личния състав от авиобаза Граф Игнатиево за изключителната подкрепа по време на цялата съвместна мисия.

„Благодаря за съюзническата Ви подкрепа в изпълнение на мисията Air Policing в рамките на Интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна отбрана, чиято цел беше да се усилят способностите на страните от Източния фланг на НАТО, включително и на Република България, за гарантиране  на въздушния суверенитет“. Това каза командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Иван Лалов днес на церемонията по закриването на съвместното изпълнение на задачите по охрана на въздушното пространство от българските и италианските военновъздушни сили. Той изрази увереност, че приносът от съвместната високоотговорна мисия е свързан с изграждането и укрепването на взаимното доверие като страни-съюзници в Алианса, в обмяната на професионален опит и в разширяване на способностите за взаимодействие в случай на необходимост, съобщава Пресцентърът на МО.

Командирът на италианските сили, базирани в авиобаза Граф Игнатиево, полковник Морис Гиадони подчерта значимостта на 4-месечното съвместно сътрудничество между военновъздушните сили на България и Италия за повишаване на оперативната съвместимост в контекста на укрепване на колективната отбрана на НАТО и постави акцент върху изграденото приятелство и възможността да бъдат споделени добрите практики в авиациите на двете страни. „Благодаря специално на бригаден генерал Иван Лалов и личния състав от авиобаза Граф Игнатиево за изключителната подкрепа по време на цялата съвместна мисия. Ние работихме рамо до рамо за успешното й изпълнение в интерес на опазване границите на обединеното въздушното пространство на НАТО“, изтъкна в обръщението си полковник Гиадони и пожела просперитет и развитие на бойните авиации на Италия и България.

 На церемонията присъстваха още командирът на Оперативните сили от състава на Военновъздушните сили на Италия генерал-лейтенант Фернандо Джанкоти, и командирът на бойния компонент на италианските Военновъздушни сили генерал-майор Силвано Фриджерио.

Утре предстои пребазиране на 4-те самолета „Eurofighter Typhoon“ на Военновъздушните сили на Италианската Република.

 Съвместното изпълнение на мисията Air Policing от военновъздушните сили на България и Италия беше прието от Министерския съвет на редовно заседание на 21 юни т.г. и се изпълни по плановете и процедурите на Интегрираната система на Алианса за противовъздушна и противоракетна отбрана (NATINAMDS) в периода 15 юли – 01 ноември 2017 г.

 

 



Тагове:   Граф Игнатиево,   ВВС,   air policing,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: spirdon
Категория: Новини
Прочетен: 403889
Постинги: 350
Коментари: 38
Гласове: 79
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930