Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2012 14:00 - Самолетите Су-25 скараха министър и депутат
Автор: spirdon Категория: Политика   
Прочетен: 1058 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Имаме проблеми с поддръжката на руската, бивша съветска, авиационна техника, каза министърът на отбраната Аню Ангелов в Народното събрание. Имаме забавяния и в сега действащи договори за доставка на резерви части и всички предвидени сакнции са упражнени, посочи той в отговор на въпрос на депутата Венцислав Лаков във връзка с неосигуряването на пиросредства за Су-25, поради което самолетите стоят на земята.

Смея да твърдя, продължи министърът, че търсим всякакви други възможности извън Русия, за да доставяме резервни части извън тази техника. Затова, заяви той, предвиждаме да не закупуваме нова руска техника, търсим диверсификация. Всичко това, уточни Аню Ангелов, правим, за да продължим да използваме машините, които имаме.

От парламентарната трибуна министър Ангелов потвърди, че в най-скоро време в Министерския съвет ще бъде внесен проект на решение за даване на мандат на министъра на отбраната за водене на преговори за доставка многоцелеви изтребител. Какво ще реши Министерският съвет да ми възложи на мен за водене на преговори, е въпрос на близко бъдеще, прогнозира Аню Ангелов. В края на краищата решението по проекта за инвестиционни разходи за доставяне на нов тип основен боен самолет ще вземе Народното събрание, бе припомнено в отговора.

Министърът на отбраната изрази надежда, че пиропатроните за Су-25 ще бъдзат доставени през ноември т.г. в резултат на изпълнението на подписания договор. По принцип това трябвало да стане през януари следващата година.

Депутатът Венцислав Лаков изрази съмнения, че Су-25 ще бъдат продадени някъде в Африка, за да се отвори път на закупуването на F-16. Колкото до вашите конкурси, които сте обявали, подчерта той, е факт, че те не действат и пиропатрони няма и самолетите не летят, което е престъпно от страна на министерството. Бих искал, обърна се към Венцислав Лаков, министър Ангелов, да спестите квалификации, като престъпни и тем подобни, защото, ако сте съгласен да си дадете имунитета, мога да заведа дело.



Тагове:   две,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: spirdon
Категория: Новини
Прочетен: 403986
Постинги: 350
Коментари: 38
Гласове: 79
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930