Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2015 14:54 - Бойко Борисов: Митниците да изкарат два милиона за ремонт на двигателите на единия Ми-17
Автор: spirdon Категория: Политика   
Прочетен: 679 Коментари: 0 Гласове:
0



 Сложи ми на масата договора за ремонт на МиГ-овете и ще го финансираме, казва премиерът на министъра на отбраната. Николай Ненчев обещава, че това ще стане до края на месеца.

Заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев докладва на вчерашното заседание на правителството, че излишъкът към края на месец юли от 801 милиона лева, като за същия период на миналата година дефицитът е бил 1 147 милиона лева, което означава едно много сериозно подобряване, което надявам се да го съхраним до края на годината. Действително, посочва той, впечатляващи са резултатите на двете агенции – на Агенция „Митници“ и на данъчната администрация.

Премиерът Бойко Борисов се обръща към Кирил Ананиев да каже на финансовия министър Владислав Горанов, че е обещал на министъра на отбраната Николай Ненчев

пари за ремонт на изтребителите.

Думите на министър-председателя: „Сложи ли ми договор за ремонт на изтребителите на масата, му го финансираме веднага целия, за да гарантираме няколко години стабилност, докато се провеждат консултации и предварителни раз Николай Ненчев благодари за подкрепата относно ремонта на МиГ-овете. И заявява: „Мисля, че постигнахме изключително добри резултати, ще ги обявим вероятно към края на месеца.”

Във връзка с горските пожари, министърът на отбраната поставя два въпроса.Първият, че

един от двата вертолета Ми-17 се нуждае от спешен ремонт.

След това уточнява, че и двата се нуждаят от ремонт. На единия му изтекъл ресурсът на двигателите, дообяснява на министрите премиерът. На въпроса му за парите министър Ненчев отговаря: „За ремонт на двигателите около един милион на хеликоптер, но правим всичко възможно да ги ремонтираме тук, в наше дружество, имаме такова – „Летец“, за да бъде по-ниска цената. Направих известно проучване, мисля, че ако тук ги ремонтираме, цената е значително по-ниска. Около един милион на хеликоптер. Струва ми се, че поне два трябва да имаме в изправност, в такива случаи ги използваме на сто процента.” Бойко Борисов разпорежда веднага да се изпрати на ремонт, като допълва „като приемем бюджета за отбрана ще имаме едно наум”.

След уточнение от Николай Ненчев, че става дума за ремонт на два двигателя и два милиона, премиерът дава последно разпореждане: „Два милиона.Така че, сега го действайте, за да не се губи време, защото не се знае до октомври какво и как ще се случи. А пък за новия бюджет като се планира, ще имате грижата да прибавите. Значи днес митниците и данъчните да работят за два милиона в повече още. Не искам да натискам повече Министерството на финансите, защото много неща се свършиха и нека след август, отпускарският месец ще мине, и септември имаме и октомври е бюджетът, така че затова предлагам на отбраната да си ги прави, а ще поемем ангажимент.”

Вторият въпрос на министър Ненчев към премиера е да се поощрят 104-те военнослужещи, които гасиха пожара в Рила. Бойко Борисов смята, че това е по-лесният въпрос и чака предложение за материални, предметни или парични награди. А за началниците - „Благодарност пред строя”

 

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: spirdon
Категория: Новини
Прочетен: 404225
Постинги: 350
Коментари: 38
Гласове: 79
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930