Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2016 14:39 - „Хемус-2016“ тръгна с надеждата да помогне за модернизирането на армията ни
Автор: spirdon Категория: Политика   
Прочетен: 763 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Днешното изложение насочва вниманието към изграждането на нови отбранителни способности, каза министърът на отбраната Николай Ненчев при откриването на „Хемус 2016“ в Пловдив в панаирния град. Както и за, продължи той, успешната реализация на проектите за модернизация и придобиването на нови образци въоръжение и техника.

Мотото на 12-ото издание на Международното изложение  за отбранителна техника е „Отбрана, антитероризъм и сигурност“. Според министъра това потвърждава концепцията за неделимост на системата за сигурност и за намиране на най-добрите решения и технологии за противодействие на новите заплахи и рискове в световен мащаб. Малко преди това председател на УС на Фондация „Хемус – 95“ вицеадмирал от резерва Минко Кавалджиев каза, че за първи път в изложбата е ангажирано МВР.

В „Хемус - 2016“  участват 63 фирми и организации, като 41 са български, а 22 – чуждестранни. За първи път има интерес от Китай и Япония. Според заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов това внимание се дължи на плановете на правителството за придобиване на нова техника, превъоръжаване и модернизация на Въоръжените ни сили. В този процес Министерството на икономиката има сериозни ангажименти, каза в отговор на „Отбрана. сom“ заместник-министър Любен Петров.

Изложбата, която трябва да даде някои отговори във връзка с инвестиционните проекти за придобиване на нова бойна техника за трите вида въоръжени сили, разгледаха още началникът на отбраната генерал Константин Попов, неговият заместник генерал-майор Пламен Атанасов, командващият СКС генерал-майор Любчо Тодоров, командирите на Сухопътни войски, ВВС и ВМС генерал-майор Андрей Боцев, генерал-майор Румен Радев и контраадмирал Митко Петев и други представители на МО и Българската армия.  Там бяха още секретарят на президента по отбрана и сигурност генерал-лейтенант от резерва Атанас Самандов, съветникът на премиера генерал-лейтенант от запаса Аню Ангелов, постоянният секретар на отбраната полковник от резерва д-р Добромир Тотев, председателят на СОСЗР генерал-лейтенант от запаса Стоян Топалов, председателят на Съюза на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ капитан далечно плаване Атанас Илев и други представители на военно-патриотични организации. Повече от 20 са чуждестранните делегации.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: spirdon
Категория: Новини
Прочетен: 403807
Постинги: 350
Коментари: 38
Гласове: 79
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930