Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2016 19:08 - Военни формирования ще участват в борбата с тероризма, но за това е необходим закон
Автор: spirdon Категория: Политика   
Прочетен: 492 Коментари: 1 Гласове:
-1



 Определени формирования от Въоръжените сили поддържат постоянна готовност във връзка с заплахите от терористични актове. Те са готови да действат, но им трябват пълномощия. Това каза заместник-министърът на отбраната генерал-лейтенант от запаса Атанас Запрянов в Комисията по отбрана, която гласува на първо четене внесения от правителството законопроект за противодействие на тероризма. Нашите военнослужещи трябва да имат ясен мандат какво правят, посочи още той. Според него задачата е много отговорна от страна на Въоръжените сили като участници в антитерористична операция и тя трябва да бъде законово уредена.

Заместник-министър Запрянов уточни, че не се предвижда участие на целия състав на  Въоръжените сили. Ще има заповед на министъра на отбраната, в която, съгласно плановете, ще се определят тези, които ще се обучават.  Членовете на комисията не изключиха необходимостта от такъв закон и участието на армията в противодействието на тероризма. Имаше изразени притеснения, че се бърза с приемането му, което не дава възможност за достатъчна дискусия.

Според председателя на комисията генерал от резерва Михо Михов от ПГ на АБВ трябва да се внимава много, за да не се  наруши текстът в Закона за отбраната и Въоръжените сили, според който на въоръжените сили в мирно време не могат да се възлагат задачи от вътрешнополитически характер. Ако това се случи, прогнозира той, виновни ще бъдат командирите по места. Полковник от запаса Владимир Тошев от ПГ на ГЕРБ каза, че този процес трябва да се регулира от политическото и военното ръководство, но в същото време партиите не бива да провокират създаването на такава ситуация.

Комисията подкрепи на първо гласуване и Законопроекта на правителството за изменения и допълнения на Закона за военната полиция. Той бе представен от заместник-министър Запрянов и директора на Служба „Военна полиция” бригаден генерал Борислав Сертов.  




Гласувай:
0



1. appen13 - Ха-ха-ха-ха...
14.07.2016 20:32
"Въоръжени сили" на окупационния евро-райхскомисариат "България".
Такава фантастика май съществува във вашите шизофренични мокри еротични сънища.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spirdon
Категория: Новини
Прочетен: 404653
Постинги: 350
Коментари: 38
Гласове: 79
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930