Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2017 23:19 - Полетите в Граф Игнатиево се нормализират в понеделник
Автор: spirdon Категория: Политика   
Прочетен: 237 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.10.2017 23:20


 Зам.-министърът на отбраната ген. Атанас Запрянов обяви пред комисията по отбрана, че от понеделник ще бъдат нормализирани полетите на летците от авиобаза "Граф Игнатиево". Комисията изслуша извънредно военното и политическото ръководство на Министерството на отбраната заради отказа на военните пилоти от авиобаза "Граф Игнатиево" да летят, съобщи БНР. Преди два дни пилотите оправдаха решението си с това, че се чувстват неуверени да летят. Веднага се заговори за бунт, но след бързо разследване на военна прокуратура доказателства за неподчинение не бяха открити.

Няма никакъв писмен документ на военния министър да започне проверка за действията на пилотите, каза Запрянов и допълни, че пловдивската прокуратура се е самосезирала.

Депутатите от комисията по отбрана са поискали уверения, че действията на пилотите не са били умишлени. "Искаме да сме абсолютно сигурни, че това са били индивидуални решения на летците, а не групово решение, нали?", попита председателят на комисията от ГЕРБ ген. Константин Попов. Зам.-началникът на отбраната генерал-лйтенант Пламен Атанасов е потвърдил, че е така, а зам.-министърът на отбранята Атанас Запрянов увери, че действията на пилотите са били продиктувани от малкото часове във въздуха, съчетано с незнание за плановете на военното министерство за модернизация и купуването на нова техника.

"В случая имаме дисциплинарен проблем от гледна точка на координацията на информацията между различните структури. Действително това ги е обезверило, че има двигатели, а пък нищо не се случва и ще се случи ли въобще", обясни Запрянов.

Цивилното ръководство на отбраната отново посочи, че ремонтите на МиГ-29 трябва да са след директно договаряне с руската страна – производител, а проектът за нов изтребител се движи. В изказванията си депутатите се обявиха в подкрепа на пилотите. Бившият командир на ВВС, а сега депутат от ДПС Симеон Симеонов не се съгласи с изказванията на вицепремиера Валери Симеонов по-рано днес, че действията на пилотите граничели с измяна. "Когато се говори за хора, които милеят за родината си, залагат живота си, летят минимален нальот, трябва да има съответното уважение", заяви той.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: spirdon
Категория: Новини
Прочетен: 404511
Постинги: 350
Коментари: 38
Гласове: 79
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930